1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

American Airlines sa v 2. kvartáli vrátili k zisku

american airlines planeFort Worth - Americká letecká spoločnosť American Airlines sa tesne pred fúziou s US Airways vrátila do zóny zisku.

Materský koncern aerolínií zaznamenal v trojmesačnom období od apríla do konca júna čistý zisk 220 miliónov USD (168 miliónov eur) oproti strate 241 miliónov USD v rovnakom období vlani. Bol to prvý zisk spoločnosti v 2. kvartáli za 6 rokov. Bez započítania nákladov na sanáciu zisk dosiahol 357 miliónov USD.

Fúzia s US Airways, vďaka ktorej vzniknú najväčšie svetové aerolínie, sa má podľa plánu uskutočniť do konca septembra.

Tržby AMR dosiahli 6,45 miliardy USD a prakticky zostali na úrovni 2. štvrťroka 2012. Príčinou výrazného zlepšenia výsledkov je pokles personálnych nákladov o 18 %. Náklady na palivo sa znížili o 3 %. Bez započítania nákladov na sanáciu má koncern za sebou najlepší 2. kvartál vo svojej histórii, uviedol šéf AMR Tom Horton.

Koncern AMR na konci roka 2011 požiadal o ochranu pred veriteľmi. Príčinami krízy boli vysoké personálne náklady a vysoké ceny leteckého paliva. Plánovaná fúzia má American Airlines umožniť nový štart.

25.07.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...