1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Sanofi vo 4. kvartáli klesol pre väčší dopyt po generikách

Sanofi logoParíž - Francúzsky farmaceutický koncern Sanofi zaznamenal vo 4. kvartáli 2012 výrazný pokles zisku. Na vine je konkurenčný tlak lacnejších generických liekov. Informovali o tom agentúra Reuters, Bloomberg a RTTNews.

Sanofi preto upozorňuje, že v prvej polovici tohto roka vyprší patentová ochrana ďalších liekov, čo sa môže negatívne odraziť na hospodárskych výsledkoch firmy.

 

Podľa generálneho riaditeľa Christophera Viehbachera rok 2012 bol pre Sanofi bodom zlomu, keďže koncern stratil exkluzivitu na americkom trhu pri viacerých dôležitých liekoch, vrátane lieku na riedenie krvi Plavix a lieku na krvný tlak Avapro.

Zisk Sanofi po vylúčení jednorazových položiek, akými sú amortizácia či náklady na právne spory, za tri mesiace do konca decembra 2012 klesol medziročne o 24,3 % na 1,57 miliardy eur.

Tržby farmaceutickej spoločnosti však v sledovanom období vzrástli o 0,2 % na 8,53 miliardy eur vďaka priaznivému vplyvu výmenných kurzov, ktoré prevážili aj negatívny vplyv ostatných faktorov, ako boli väčší dopyt po genetikách či vládne úsporné opatrenia, ktoré nútia spotrebiteľov, aby si strážili výdavky.

12.02.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...