1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vyšší dopyt po liekoch zvýšil zisk firmy Bayer za 1. kvartál o 11,5 %

bayerFrankfurt nad Mohanom - Nemecká chemická a farmaceutická spoločnosť Bayer zaznamenala za 1. kvartál tohto roka medziročný rast zisku o vyše 11 %,

pod čo sa najväčšou mierou podpísal zvýšený predaj nových liekov, najmä antitrombotika Xarelto. Čo sa týka regiónov, firmu podporil najmä vyšší dopyt na rozvíjajúcich sa trhoch, ktoré dokázali vykompenzovať horšie výsledky v Európe zápasiacej s dlhovou krízou. Informovala o tom agentúra AP.

Čistý zisk spoločnosti dosiahol za prvé tri mesiace tohto roka 1,16 miliardy eur oproti 1,04 miliardy eur za rovnaké obdobie roku 2012. To znamená rast o 11,5 %. Tržby sa zvýšili o 2,1 % na 10,2 miliardy eur.

Najväčší podiel na úspešnom výsledku mal liek Xarelto patriaci medzi antitrombotiká, tržby z predaja ktorého vzrástli viac než trojnásobne. Vyšší predaj zaznamenala spoločnosť aj pri onkologickom lieku Stivarga.

Okrem liekov zisk Bayeru podporil aj pokračujúci vysoký dopyt po agroproduktoch firmy, ako sú napríklad osivá a pestícídy, a to bez ohľadu na neskorší štart poľnohospodárskych prác na severnej pologuli. Výsledky za 1. kvartál rozhodli o tom, že Bayer ponechal v platnosti pôvodnú prognózu zisku na tento rok. To znamená rast zisku na hornej hranici jednocifernej percentuálnej škály a rast tržieb o 4 až 5 %.

30.04.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...