1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

BASF investuje do Ázijsko-tichomorského regiónu do konca desaťročia 10 mld. eur

basf coloresLudwigshafen - Nemecká chemická spoločnosť BASF oznámila, že v nasledujúcich siedmich rokoch plánuje v Ázijsko-tichomorskom regióne investovať 10 miliárd eur.

Najväčší chemický koncern na svete očakáva, že investícia vytvorí v rýchlo sa rozvíjajúcej oblasti okolo 9000 nových pracovných miest. Spoločnosť zároveň dodala, že do tohto regiónu chce do konca roka 2020 presunúť zhruba štvrtinu svojich výskumných a vývojových aktivít. V súčasnosti pracuje v oblasti výskumu a vývoja v sledovanom regióne zhruba 800 ľudí. Ich počet chce BASF do siedmich rokov zvýšiť na približne 3500.

Cieľom je zvýšenie tržieb v regióne do konca desaťročia na viac než dvojnásobok. Ako spoločnosť uviedla, do konca roku 2020 by mala dosahovať v Ázijsko-tichomorskom regióne tržby okolo 25 miliárd eur ročne, zatiaľ čo v roku 2012 dosiahla v tejto oblasti tržby na úrovni 11,7 miliardy eur.

06.06.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...