1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výroba áut v Británii v júli medziročne vzrástla takmer o tretinu

cars parking3Londýn - Výroba automobilov v Spojenom kráľovstve v júli rástla už šiesty mesiac po sebe vďaka silnému dopytu na zahraničných trhoch a nedávnemu oživeniu globálnych dodávateľských reťazcov.

TASR o tom informuje na základe správy portálu RTTNews, ktorý sa odvolal na zverejnené údaje britského Združenia výrobcov a predajcov áut (SMMT).

Výroba automobilov v júli medziročne vzrástla o 31,6 % na 76.451 kusov. Exportný trh zaznamenal dvojciferný rast o 36,1 % na 63.264 áut. Britský automobilový priemysel však stále neobnovil predpandemickú úroveň a v porovnaní s júlom 2019 bola produkcia slabšia o 29,4 %.

Takmer 83 % vyrobených automobilov smerovalo do zahraničia, pričom dominantnými trhmi boli EÚ, USA, Čína, Japonsko a Austrália.

Produkcia hybridných elektrických vozidiel, plug-in hybridných vozidiel a batériových elektrických vozidiel pokračovala rýchlym tempom, keď jej celkový počet vzrástol o 73,9 % na 30.180 kusov, čo predstavuje takmer každé dve z piatich áut vyrobených v júli.

Počas prvých siedmich mesiacov tohto roka vyrobili britské automobilky 527.619 vozidiel, čo predstavuje 14,2-percentný nárast v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka.

08.09.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...