1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vo Volkswagene idú všetky prevádzky naplno

volkswagen factoryBratislava - Zamestnanci výroby SUV vozidiel spoločnosti Volkswagen Slovakia (VW SK) nastúpili do práce po celozávodnej dovolenke.

V súčasnosti tak už prebieha výroba všetkých šiestich modelov bratislavského závodu VW SK.

Zamestnanci vo výrobe SUV vozidiel bratislavského závodu začali produkciu v novom roku o týždeň neskôr ako vo výrobe New Small Family. Dôvodom boli technické úpravy súvisiace so zvýšením výrobných kapacít SUV vozidiel, ktoré bolo možné realizovať len za pokoja vo výrobe. Počas celozávodnej dovolenky sa na nich podieľalo približne 60 zamestnancov VW SK a 250 zamestnancov pracovníkov externých firiem. Zvyšovanie výrobných kapacít o štvrtinu si vyžiadal pretrvávajúci dopyt po vozidlách z bratislavského závodu na svetových trhoch.

Technické úpravy prebiehali v celej produkcii vozidiel SUV - od karosárne cez lakovňu, prípravu agregátov i montáž. Medzi najdôležitejšie zmeny patrila úprava dopravníkových systémov na linkách. Úpravy si vyžiadajú investície vo výške 50 miliónov eur.

Celozávodná dovolenka vo VW SK sa začala v piatok 23. decembra. Pokoj vo výrobe využila spoločnosť okrem zvyšovania výrobných kapacít SUV aj na pravidelnú kontrolu a údržbu technických zariadení. Zamestnanci v administratíve, výrobe vozidiel New Small Family a v martinskom závode nastúpili do práce 9. januára 2012.

17.01.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...