1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Predaj áut Chrysleru v Spojených štátoch vzrástol v apríli o 20 %

chrysler logoDetroit - Predaj nových vozidiel americkej automobilky Chrysler vzrástol v USA v apríli 2012 medziročne o 20 %, čo znamená najlepší aprílový výsledok firmy za posledné štyri roky.

Spoločnosť, ktorú kontroluje talianska automobilka Fiat, dnes informovala, že minulý mesiac predala na území Spojených štátov 141.165 áut. Na porovnanie, v apríli 2011 predal Chrysler 117.225 vozidiel.

Predaj áut sa pozorne sleduje, keďže patrí medzi prvé signály vývoja dopytu zo strany amerických spotrebiteľov. Práve údaje o predaji vozidiel patrili v minulých mesiacoch medzi svetlejšie stránky vývoja americkej ekonomiky, ktorá v 1. kvartáli tohto roka vzrástla medziročne o 2,2 %. Analytici však poukazujú na to, že ekonomika začína strácať na sile. Aj údaje za 1. štvrťrok potvrdili spomalenie rastu, keďže vo 4. kvartáli 2011 dosiahlo tempo rastu 3 %.

04.05.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zisk Chrysleru v 1. kvartáli výrazne vzrástol

Chrysler vo februári zaznamenal na domácom trhu 40-% nárast predaja áut

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...