1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

GM žiada od zamestnancov Opela, aby sa vzdali príjmu 1,1 miliardy eur

General_Motors_logoRüsselsheim - Asi 40.000 zamestnancov automobilky Opel, ktorá je dcérou amerického koncernu General Motors (GM), by sa malo vzdať príjmu 1,1 miliardy eur.

Od svojho stále silno stratového závodu v Nemecku to žiada vedenie GM.

Okresný šéf odborového zväzu IG Metall Armin Schild, člen dozornej rady Opela, to potvrdil denníku Frankfurter Allgemeine Zeitung. Vedenie GM napísalo v liste do Rüsselsheimu, či sú odborári ochotní o požiadavke rokovať. "Odpovedali sme im", citoval dnes denník odborárskeho predáka, "že na rokovanie nevidíme nijaký dôvod".

Zmluva, ktorú podpísali predstavitelia zamestnancov i vedenie GM, platí do roku 2014. V súlade s ňou sa v záujme ozdravenia kapacít automobilky v Nemecku vzdali zamestnanci rastu miezd a časti svojich vianočných a dovolenkových príjmov, ročne v celkovej sume vyše 250 miliónov eur. Opel však napriek tomu zostáva hlboko v červených číslach.

05.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Vedenie GM neumožňuje Opelu dostať sa z dlhodobej stratovosti

General Motors nepomýšľa na predaj Opelu

GM zrušil predaj Opela, aby jeho technológie nezískala ruská automobilka

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...