1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

EÚ je pripravená odsúhlasiť prevzatie spoločnosti MAN Volkswagenom

Man_truck_smallBrusel - Európska komisia by mala odsúhlasiť prevzatie výrobcu úžitkových vozidiel MAN nemeckou automobilkou Volkswagen (VW). Uviedli to dnes dva nemenované zdroje z Európskej komisie.

Volkswagen, ktorého cieľom je stať sa najväčším výrobcom nákladných automobilov v Európe, v júni Brusel podráždil, keď sa snažil prevziať kontrolu v dozornej rade firmy MAN ešte predtým, než komisia s akvizíciou súhlasila. Po upozornení Bruselu, že takýto postup by znamenal porušenie pravidiel EÚ o fúziách, automobilka od toho ustúpila.

"Očakáva sa, že Európska komisia akvizíciu schváli bez akýchkoľvek podmienok," uviedol jeden zo zdrojov blízky informáciám. Rozhodnutie EK by malo padnúť najneskôr 26. septembra. Ak komisia akvizíciu schváli, VW bude vlastniť vo firme MAN 55,9 % hlasovacích práv. V súčasnosti už kontroluje výrobcu nákladných áut Scania. Obe spoločnosti by potom vytvorili najväčšieho producenta nákladných áut v Európe.

22.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...