1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Voestalpine v 1. kvartáli vzrástol napriek clám v USA

steel factory3Viedeň - Rakúska oceliarska spoločnosť Voestalpine AG dosiahla v 1. kvartáli finančného roka 2018/19 nárast zisku aj napriek americkým clám na dovoz ocele z Európy.

Konkrétne, zisk oceliarne sa za tri mesiace do konca júna 2018 zvýšil na 224,4 milióna eur z 218,4 milióna eur v rovnakom období minulého roka. Tržby vzrástli o 6,7 % na 3,47 miliardy eur, uviedla Voestalpine.

Zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou (EBITDA) sa takmer nezmenil a dosiahol 513 miliónov eur, čo je takmer rovnaká hodnota ako vlani, keď oceliareň vykázala EBITDA vo výške 513,8 milióna eur.

Dlho plánovaná generálna prestavba vysokej pece v závode v rakúskom Linz zníži objem výroby v nasledujúcom období, ale vyššie ceny ocele vo veľkej miere vykompenzujú negatívny vplyv prestavby na tržby celej spoločnosti, uviedla oceliareň.

Voestalpine dodala, že clá na dovoz ocele, ktoré USA zaviedli od 1. júna aj pre Európsku úniu, nemali "žiadny významný negatívny vplyv" na zisk skupiny. Ale rozhodnutie Britov o brexite sa už začína prejavovať "útlmom" v Európe.

15.08.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...