1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vaillant Group Industrial plánuje postaviť nový závod v Palárikove

vaillant logoPalárikovo - Spoločnosť Vaillant Group Industrial Palárikovo pripravuje výstavbu výrobného areálu v priemyselnom parku Veľké Čiky v Palárikove v okrese Nové Zámky.

Vaillant HP Module Plant sa bude zaoberať výrobou komponentov pre montáž tepelných čerpadiel vzduch-voda a náhradných dielov pre výrobky vyrábané v závode v Trenčianskych Stankovciach, uvádza sa v zámere predloženom na posudzovanie vplyvov na životné prostredie. Investor plánuje vytvoriť 850 nových pracovných miest.

Nový výrobný areál bude pozostávať z administratívnej centrály, výrobnej haly a logistickej haly. Celková plocha územia je 142.095 štvorcových metrov. Začiatok výstavby je naplánovaný na august budúceho roka, výstavba by mala byť ukončená do konca roka 2025. Začiatok prevádzky odhaduje investor na marec 2026. Predpokladané investičné náklady sú vyčíslené na 130 miliónov eur. Z celkového počtu 850 nových pracovných miest bude 151 vytvorených v administratíve a 699 v trojzmennej výrobnej prevádzke.

Vaillant Industrial Slovakia patrí medzi najväčších svetových producentov v oblasti výroby závesných plynových kotlov a tepelných čerpadiel. Spoločnosť má na Slovensku existujúci výrobný areál v Trenčianskych Stankovciach, v ktorom vyrába komponenty pre oblasť závesných plynových kotlov. Sortiment výrobkov vyrábaných v Palárikove bude široký. Výrobky sa budú vyrábať v rôznych typových radoch kopírujúcich typové rady finálnych tepelných čerpadiel.

27.06.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...