1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trenčianska strojárska spoločnosť Trens podala návrh na vyhlásenie konkurzu

machinery 2Trenčín - Trenčianska strojárska akciová spoločnosť Trens SK podala 15. januára tohto roku návrh na vyhlásenie konkurzu. Informovala o tom na svojej webovej stránke.

"Z dôvodu dlhodobo neudržateľnej situácie zapríčinenej dôsledkami energetickej krízy v roku 2022, v kumulácii s narušením dodávateľsko-odberateľských reťazcov v dôsledku nepriaznivého vývoja geopolitickej situácie vo svete, si dovoľuje s poľutovaním informovať, že z dôvodu platobnej neschopnosti bola naša spoločnosť nútená splniť si svoje zákonné povinnosti a podala dňa 15. januára 2024 návrh na vyhlásenie konkurzu," informuje Trens na svojom webe.

Spoločnosť patrila so svojou viac ako 80-ročnou históriou k tradičným trenčianskym zamestnávateľom, v roku 1986 v nej pracovalo takmer 4800 zamestnancov. Známa bola najmä pod názvom TOS Trenčín.

Po druhej svetovej vojne sa pod názvom Omnia venovala výrobe poľnohospodárskych a potravinárskych strojov a zariadení. Od roku 1951 sa začala venovať výrobe a vývoju obrábacích strojov (sústruhov) a špeciálnej techniky. Po privatizácii v roku 1994 sa venovala vývoju a výrobe prototypu nového radu univerzálnych hrotových sústruhov.

Trens má tiež prepustiť všetkých zamestnancov. Podľa Marianny Šebovej z tlačového a komunikačného oddelenia Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny v minulom roku boli v Trenčíne nahlásené dve hromadné prepúšťania, ohrozených bolo viac ako 150 pracovných miest. Či išlo o spoločnosť Trens, Šebová nepotvrdila.

"V zmysle zákona o službách zamestnanosti nie je možné zverejňovať informácie o zamestnávateľovi bez jeho súhlasu," informovala TASR Šebová.

01.02.2024 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...