1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Atlas Copco vstupuje na trh vákuových zariadení so svojím vlastným systémom vákuového čerpadla so vstrekovaním oleja

Atlas-Copco-logoOdborné znalosti spoločnosti Atlas Copco v kompresorovej technike teraz aplikujeme aj na technológiu vákuových čerpadiel. Vďaka súčinnosti medzi technológiami stlačeného vzduchu a vákua teraz spoločnosť Atlas Copco navrhuje a vyrába svoje vlastné vákuové čerpadlové systémy, pričom zachováva rovnakú kvalitu a spoľahlivosť ako pri kompresoroch značky Atlas Copco. Spoločnosť Atlas Copco predstavuje svoj prvý čerpadlový systém pre čiastočné vákuum s rozsahom 0,5 mbar až 500 mbar, a to vďaka novému rotačnému skrutkovému vákuovému čerpadlu GV s olejovým tesnením.

GV ponúka spoľahlivé a účinné vákuum

Srdcom nového GV je spoľahlivý skrutkový prvok, ktorý sme navrhli v spoločnosti Atlas Copco. V tomto rozsahu prevádzkového tlaku ponúka rotačná skrutková technológia s olejovým tesnením najlepší výkon pri najnižších energetických nákladoch.

Vďaka svojmu modulačnému ventilu, ktorý je namontovaný na prívode čerpadla, je možné kapacitu prispôsobiť skutočnej potrebe. Tento koncept nielen minimalizuje fluktuácie úrovní podtlaku systému, ale čerpadlo taktiež prevádzkuje v najnižšom možnom energetickom bode. Vákuové čerpadlo je taktiež potrebné menej často zastavovať/spúšťať, čo vedie k menšej miere opotrebovania a údržby, a tým k zvýšeniu spoľahlivosti.

Vákuum vhodné pre všeobecný priemysel

Rada GV prináša kapacity v rozsahu 500 až 5000 m3/h, vďaka čomu je ideálnym strojom pre mnohé aplikácie. Od tlače a balenia po plasty, elektroniku, obrábanie dreva, plnenie fliaš a konzervovanie, tu všade GV prináša stále a efektívne vakuum.

Vďaka svojej tichej prevádzke môžete GV namontovať do blízkosti miesta použitia. Táto technológia ale taktiež umožňuje vzdialenú montáž v rámci centralizovaného vákuového systému.

Pohodlné zaistenie stlačeného vzduchu a vákua

Ako líder na trhu technológie stlačeného vzduchu môže spoločnosť Atlas Copco teraz mnohé závody vybaviť zariadeniami, ktoré využívajú stlačený vzduch, vzduch s nízkym tlakom a aj vákuum. Pre zákazníkov to predstavuje jedného dodávateľa a jedného servisného technika. Koen Lauwers, viceprezident marketingu divízie Priemyselných kompresorov poznamenal: „V nasledujúcich mesiacoch spoločnosť Atlas Copco očakáva, že na trh uvedie ďalšie nové vákuové technológie a systémy“

27.09.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...