1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Produkcia ocele v Číne vzrástla v marci na 9-mesačné maximum

us steelPeking - Produkcia ocele v Číne zaznamenala v marci rekordnú úroveň pre tento mesiac potom, ako oceliarne zareagovali na rast cien ocele. Ten nasledoval po zvýšení dopytu v stavebníctve, keď sa sektor po zimnom útlme opäť oživil. Uviedol to dnes čínsky štatistický úrad.

Objem produkcie ocele v Číne dosiahol v marci 61,58 milióna ton. V porovnaní s februárom to znamená rast približne o 10 % a v medziročnom porovnaní o 3,9 %. "Zvýšenie cien ocele podporilo rast produkcie oceliarní, pričom najpružnejšie reagovali súkromné oceliarske firmy," povedal analytik Chu Čeng-wu.

Výsledok je výrazne vyšší, než predpokladalo Čínske združenie producentov ocele, ktoré tento týždeň zverejnilo, že denná produkcia dosiahla v marci asi 1,904 milióna ton. V skutočnosti denná produkcia dosiahla približne 1,986 milióna ton, najviac od júna minulého roka, keď zaznamenala rekord na úrovni 2 milióny ton. Podľa analytikov však združenie zvykne pri menších spoločnostiach, ktoré nie sú jeho členmi, odhadovať nižšiu produkciu.

04.04.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...