1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Brusel dal koncernu ArcelorMittal súhlas s prevzatím talianskych oceliarní Ilva

arcelormittal logoBrusel - Oceliarsky koncern ArcelorMittal môže pokračovať vo svojich plánoch kúpiť taliansku oceliarsku spoločnosť Ilva.

Uviedla to v pondelok Európska komisia, súhlas však podmienila udržaním dostatočnej konkurencie na európskom trhu s oceľou.

Európska komisia súhlasila s prevzatím spoločnosti Ilva po hĺbkovom prieskume, či spojením aktivít firiem ArcelorMittal a Ilva nedôjde k narušeniu hospodárskej súťaže na európskom trhu. Nakoniec súhlas dala, podmienkou ale okrem iného je predaj niektorých aktív spoločnosti ArcelorMittal, a to kupcom, ktorí "aj po akvizícii firmy Ilva dokážu koncernu ArcelorMittal efektívne konkurovať".

"Dnešné rozhodnutie zabezpečí, že akvizícia oceliarskej spoločnosti Ilva koncernom ArcelorMittal nepovedie k rastu cien ocele, na úkor európskych priemyselných odvetví, ľudí pracujúcich v oceliarskom sektore a zákazníkov," povedala komisárka EÚ pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová.

V Európskej únii pracuje v oceliarskom sektore okolo 360.000 ľudí, čo z tohto odvetvia robí jedno z najdôležitejších v rámci bloku.

14.05.2018 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...