1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Viac ako dve tretiny industriálnych priestorov sú v Bratislavskom kraji

construction workersBratislava - Na konci prvej polovice roka 2011 dosiahla na Slovensku celková plocha priemyselných a skladových priestorov viac ako 1 milión m2. Ponuka sa zvýšila len v hlavnom meste, a to o 4000 m2.

Približne 69 % z celkovej plochy na Slovensku sa momentálne nachádza v Bratislavskom kraji, 21 % v Trnavskom kraji a 6 % v Trenčianskom kraji. Zvyšok je rozdelený medzi Prešovský a Žilinský kraj. "Moderné logistické priestory v štandarde A sa v ostatných regiónoch Slovenska zatiaľ stále nenachádzajú," informovala poradenská spoločnosť Colliers.

Od začiatku januára do konca júna zaznamenal slovenský trh aj nárast transakcií. Ich celková prenajatá plocha predstavovala 69.000 m2. V samotnom druhom štvrťroku sa z tohto objemu prenajalo 49.000 m2.

Najväčšou transakciou bolo podľa spoločnosti Colliers v druhom štvrťroku predĺženie nájmu spoločnosti Samsung v parku ProLogis v Galante. Táto transakcia mala hodnotu 17.500 m2, pričom druhým najväčším obchodom bol v tomto období prenájom plochy 9400 m2 spoločnosťou DHL v seneckých priestoroch firmy Goodman International.

Miera neobsadenosti dosiahla na konci júna hodnotu 1,54 %. Celková plocha neobsadených priemyselných a skladových priestorov predstavuje 15.500 m2 a nachádzajú sa v Bratislavskom kraji. V ostatných častiach Slovenska sa podľa Colliers neobsadené priestory nenachádzajú.

Mesačná požadovaná cena za prenájom skladových priestorov sa aktuálne na Slovensku pohybuje v rozmedzí 3,6 až 4,14 eura za m2. "Táto môže byť následne znížená o kontribúciu zo strany developéra," uvádza v tlačovej správe Colliers.

25.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...