1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Váhostav-SK neprevezme po Bögl a Krýsl výstavbu mostov na D1 pri Levoči

construction-machineryBratislava – Spoločnosť Váhostav-SK ako líder konzorcia, ktoré stavia úsek diaľnice D1 pri Levoči neprevezme namiesto svojho partnera v združení, firmy Bögl a Krýsl, výstavbu ďalších mostov na tomto úseku.

O prerozdelenie stavebných prác na D1 počas vyšetrovania pádu mosta pri Kurimanoch požiadal lídra združenia minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).

 

Počiatek vo štvrtok (6. 12.) v parlamente vyhlásil, že Národná diaľničná spoločnosť (NDS) na jeho pokyn požiadala Váhostav-SK, aby prehodnotil rozdelenie výstavby jednotlivých objektov v rámci združenia a zvážil, či do ukončenia vyšetrovania havárie na moste pri Kurimanoch, "nie je vhodné realizovať výstavbu mostných objektov lídrom združenia".
V odpovedi, ktorú poslal Váhostav-SK diaľničiarom však podľa hovorcu NDS Marcela Jánošíka firma tvrdí, že rešpektuje vnútorné usporiadanie stavebných prác. V súčasnosti tak nemôže na seba prevziať výstavbu mostov, ktoré spadajú do pôsobnosti spoločnosti Bögl a Krýsl. Na svojho partnera v konzorciu však bude firma ako líder združenia dozerať.
"V odpovedi spoločnosť Váhostav-SK ubezpečuje NDS, že všetky práce, ktoré sa budú realizovať v súvislosti s výstavbou mostných objektov v plnení spoločnosti Bögl a Krýsl, budú realizované pod dohľadom zodpovedného pracovníka vedúceho člena Združenia, teda spoločnosti Váhostav-SK," opísal Jánošík.

Na výstavbe úseku D1 z Jánoviec po Jablonov sa podieľa združenie firiem Váhostav-SK a Bögl a Krýsl. Zodpovednosť za výstavbu mosta pri Kurimanoch mala druhá spoločnosť v konzorciu, Bögl a Krýsl. Rozostavaná konštrukcia mosta sa zrútila 2. novembra a vyžiadala si život štyroch ľudí. Príčiny nešťastia sa v súčasnosti vyšetrujú.

14.12.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...