1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Záhorskej Bystrici sa pripravuje výstavba obchodného centra

Building in progressBratislava - Spoločnosť Bean pripravuje v bratislavskej Záhorskej Bystrici výstavbu obchodného centra. Celková podlahová plocha obchodných jednotiek by mala dosiahnuť 18.655 m2. "Navrhovaná činnosť sa bude realizovať v území, ktoré sa nachádza v lokalite Františkov majer," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Pozemok s rozmermi približne 200 m na 250 m leží medzi diaľnicou D2 a Hodonínskou cestou. V súčasnosti je pozemok nezastavaný a nachádza sa na ňom neudržiavaný ovocný sad a náletová zeleň. "Celkovo prebieha v obciach na Záhorí excesívny proces výstavby prevažne obytného charakteru a výstavba nákupného centra s vyšším regionálnym záberom je v tejto časti Bratislavy a okolia žiaduca," tvrdí navrhovateľská spoločnosť Bean v zámere.

V rámci centra budú dominovať obchodné prevádzky dvoch veľkých nájomcov na dvoch nadzemných podlažiach. Medzi nimi je navrhnutý rad jednopodlažných menších obchodných jednotiek. Tie budú riešené identicky, s výnimkou tých najmenších jednotiek slúžiacich ako doplnkové služby pre celý areál. V rámci parkovania projekt počíta s 370 parkovacími miestami.

So začiatkom výstavby počíta spoločnosť Bean v marci 2013. Ukončenie výstavby sa predpokladá v decembri 2014. Celkové náklady na realizáciu stavby sa v zámere odhadujú približne na úrovni 21,1 milióna eur.

02.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...