1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Leviciach má Kultúrny dom Družba nahradiť obchodné centrum

steel constructionBratislava - Na Námestí hrdinov v Leviciach by malo vzniknúť nákupné a zábavné centrum Europa SC s celkovou úžitkovou plochou 40.322 štvorcových metrov (m2). Jeho súčasťou majú byť okrem obchodov aj kinosála, viacfunkčná sála a podzemné parkovisko.

"Na tomto území sa nachádza pamätník hrdinov a starý Kultúrny dom Družba, ktorý má byť odstránený a na jeho mieste postavené nové obchodno-spoločenské centrum Europa SC," uvádza sa v zámere spoločnosti Europa SC LV, ktorý na svojom portáli zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Budovu Europa SC architekti navrhli ako jednoduchý hranatý kubus s presklenou strechou. Hlavný objekt je riešený na štyroch nadzemných a jednom podzemnom podlaží, súčasťou ktorého má byť približne 280 parkovacích miest. Na prvom až treťom podlaží bude obchodná galéria. Chýbať však nemá ani rýchle občerstvenie na takzvanom Food Courte a dve kinosály s kapacitou 200 a 366 miest.

S výstavbou sa predbežne plánuje podľa zámeru začať v apríli 2012, pričom o 4 mesiace neskôr by už mala byť ukončená asanácia objektu Družba a prekládka inžinierskych sietí. Následne do októbra 2013 by mala byť hotová aj celá stavba. "Predpokladané náklady na realizáciu stavby predstavujú sumu približne 20 miliónov eur," informuje zámer.

01.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...