1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Bratislave plánujú nové business centrum s hotelom za 50 mil. eur

construction buildingBratislava - Na Bajkalskej ulici v Bratislave má vyrásť nové hotelovo-kongresové centrum s pracovným názvom Business Center Bajkal - 2.

 

Na trávnatej ploche pred hotelom Holiday Inn ho zamýšľa postaviť spoločnosť Slovkarpatia, ktorá svoj zámer už dala na posúdenie vplyvov na životné prostredie. "Celkové náklady na realizáciu stavby dokumentácia odhaduje asi na 50 miliónov eur," hovorí zámer.

Polyfunkčný súbor bude pozostávať z troch blokov, ktoré budú ponúkať komerčné a administratívne priestory, hotelové izby, byty, kongresové miestnosti a wellness centrum. "Výškový blok A je navrhnutý na 23 podlažiach," uvádza zámer projektu. Blok B s wellness a kongresovým centrom bude mať výšku piatich nadzemných podlaží a administratívny blok C bude mať sedem podlaží plus jedno ustupujúce.

Celý komplex bude stáť na zastavanej ploche 3288 m2, pričom hrubá úžitková plocha nad zemou dosiahne takmer 36.000 m2. Podzemná úžitková plocha bude o celkovej výmere 16.725 m2 a na troch podlažiach tu bude k dispozícií 466 parkovacích miest. V hotelovej časti sa počíta s 124 lôžkami a rezidenčná časť ponúkne 105 bytových jednotiek s priemernou podlahovou plochou takmer 130 m2. Administratívne priestory budú mať úžitkovú plochu 6236 m2.

S výstavbou chce spoločnosť Slovkarpatia začať v apríli na budúci rok, pričom stavba by mala byť dokončená v máji 2013. Jej súčasťou bude aj zriadenie priraďovacieho a vyraďovacieho pruhu na Bajkalskú ulicu, vrátane úpravy chodníkov.

01.07.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...