1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

V Báči pri Dunajskej Strede plánujú 133 rodinných domov

house workerBratislava - V katastrálnom území obce Báč a jej miestnej časti Godmáň v okrese Dunajská Streda sa pripravuje nová obytná zóna.

Na ploche 10,8 hektára sa má celkovo postaviť 133 rodinných domov s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou. Navrhovateľom zámeru, ktorý sa už posudzuje v rámci jeho vplyvu na životné prostredie, je fyzická osoba - podnikateľ Anna Maria Jarina.

Vybudovanie celej obytnej zóny je rozdelené do dvoch etáp. Prvá etapa, ktorá počítala s výstavbou 51 rodinných domov, je už čiastočne realizovaná. "Druhá etapa je v súčasnosti rozpracovaná a počíta s realizáciou 82 rodinných domov," uvádza zámer, ktorý počíta s tým, že vo všetkých navrhovaných 133 domoch by sa malo ubytovať približne 526 osôb.

Plocha budúcej obytnej zóny je zo severnej strany ohraničená existujúcou zástavbou rodinných domov. Z ostatných strán susedí so spevnenou poľnou cestou a poľnohospodárskymi využívanými plochami. "Dotknuté parcely sú definované ako orná pôda," informuje zámer.

Celkové náklady na výstavbu sa predpokladajú na úrovni 8,5 milióna eur, pričom jej začiatok je stanovený na tento rok. Predpokladaný termín ukončenia výstavby je rok 2015.

01.08.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...