1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Trnavský Isover vyrobil za 10 rokov dva milióny m3 polystyrénu

PolystyrenTrnava – Brány trnavského závodu Isover, s. r. o., za 10 rokov jeho existencie opustili viac ako 2 milióny kubických metrov (m3) polystyrénu.

Ročne závod vyrobí vyše 250.000 m3 fasádneho, strešného, podlahového polystyrénu i polystyrénu na zateplenie sokla alebo spodnej stavby. Trnavský Isover je ako jeden z mála obdobných závodov na Slovensku držiteľom certifikátu kvality ISO 14001 a každoročne skvalitňuje svoje výrobné procesy.

"Polystyrén je základnou surovinou pri výstavbe alebo rekonštrukcii bývania. Jeho parametre bývajú však u rôznych dodávateľov odlišné. Trnavský polystyrén má vďaka výstupnej kontrole a špičkovým technologickým postupom mimoriadne kvalitné parametre," uviedol marketingový riaditeľ Alexander Prizemin. Polystyrén smeruje ku klientom na Slovensku, v Maďarsku, Rakúsku či Nemecku. "Našimi odberateľmi sú distribútori stavebných materiálov a stavebné firmy," dodal Prizemin. Polystyrén, ktorý sa najčastejšie používa ako izolačný materiál, zvládne aj mimoriadnu záťaž. V trnavskom závode by dokázali vyrobiť aj taký, ktorý by sa mohol použiť ako spodná vrstva diaľnic.

V Trnave sa polystyrén začal vyrábať v roku 2003 v areáli niekdajších Šmeralových závodov. Fabrika s 50 zamestnancami okrem stavebného polystyrénu vyrábala aj polystyrénové mestské lavičky, ležadlá do wellness centra či vianočné stromčeky. "Sme trnavský závodom a sme radi, že naše výrobky Trnavčania akceptujú," dodal Prizemin.

Značka Isover je súčasťou francúzskeho koncernu Saint-Gobain. Na Slovensku prevádzkuje závod na výrobu stavebných izolácií v Trnave a distribučné sklady v Ružomberku a Prešove.

20.09.2013 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...