1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Strabag odkladá investície v oblasti offshore veterných elektrární

strabag logo2Viedeň/Cuxhaven - Európsky stavebný koncern STRABAG SE kótovaný na burze odkladá až na ďalšie svoje plánované investície v oblasti technológie ťažkých základových blokov pre offshore veternej elektrárne.

 

V nadchádzajúcich rokoch chcel podnik vynaložiť stovky miliónov EUR na stavbu továrne a špeciálnych lodí pre prepravu ťažkých betónových základových blokov, ktoré sám vyvinul pre offshore veterné parky.

Pozadie objasnil Hans Peter Haselsteiner, predseda predstavenstva STRABAG SE: „Napriek dosiahnutým v oblasti u technológie ťažkých základových blokov sme sa rozhodli do stavby tovární a špeciálnych lodí v oblasti offshore veterných elektrární zatiaľ neinvestovať. V súčasnosti proti tomu hovorí ešte príliš mnoho dôvodov – od nejasnej právnej situácie a nejasnej budúcnosti energetickej politiky na nemeckom trhu až po chýbajúcu technológiu akumulácie elektrickej energie z obnoviteľných zdrojov a nemožnosť dopravy energie od výrobcu k spotrebiteľovi.“

51%-ná účasť STRABAGu v 15 projektových spoločnostiach pre vývoj offshore veterných parkov zostáva týmto rozhodnutím nedotknutá. Svoj zámer vyvíjať, budovať a prevádzkovať veterné parky STRABAG oznámil v máji 2011.

29.01.2013

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...