1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Stavebné práce v priemyselnom parku v Stropkove finišujú

dozer bigStropkov – Revitalizácia priemyselnej zóny v Stropkove, ktorá sa začala v roku 2010, finišuje.

Prednosta mestského úradu Ivan Kleban pre TASR uviedol, že všetky stavebné práce v hnedom priemyselnom parku budú ukončené do 31. októbra 2011.

Prednosta zdôraznil, že mesto od tohto projektu očakáva predovšetkým vytvorenie nových pracovných miest, ktoré by mohli vznikať na základe spolupráce nových investorov s domácimi podnikateľmi. To by, prirodzene, do mestskej kasy prinieslo viac zisku, napríklad z nájmu priestorov, daní a podobne.

"Odhadujeme, že v prvej etape by v priemyselnom parku mohlo nájsť zamestnanie 60 až 80 ľudí. Všetko záleží od toho, ako kríza zreálni zámery investorov. Evidujeme záujemcov z oblasti elektrotechnického priemyslu a spracovania plastov. Prvé zmluvy o vstupe týchto subjektov do parku by sa mali podpísať v novembri tohto roka," konštatoval Kleban. Doplnil, že kapacita parku, čo sa týka produkcie a počtu pracovných miest, je niekoľkonásobne vyššia.

Prednosta pripomenul, že celý projekt, ktorý zahŕňa kúpu objektov a stavebné práce, bol schválený v hodnote 3,722 milióna eur. Z európskych fondov získali nenávratný finančný príspevok v sume 3,536 milióna eur, zvyšných 5 % v rámci spoluúčasti vyhradila samospráva z vlastného rozpočtu.

V rámci projektu boli kompletne zrekonštruované dve výrobné haly, vybudovaná vonkajšia kanalizácia a vnútorné odpady, plynofikácia, kompletne zrekonštruované prívody elektriny. V halách boli inštalované nové rozvody elektriny. Okrem toho pribudli skladové priestory, sociálne zariadenia, šatne a kancelárske priestory.

"Veríme, že tento obnovený areál prinesie rozvoj nášmu mestu, kde sa v súčasnosti nezamestnanosť pohybuje zhruba na úrovni 19 %. Náš región ponúka pracovníkov, ktorí majú skúsenosti z oblasti elektrotechnického priemyslu či strojárskej výroby, ktoré tu mali dlhodobú tradíciu," uzavrel Kleban.

24.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...