1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Spoločnosť Goodman má v Tessenderlo v Belgicku vybudovať komplex s rozlohou 64.462 (m2) pre spoločnosť Stanley Black & Decker

construction workersBrusel - Skupina Goodman (ďalej "Goodman" alebo "skupina") oznámila, že v Tessenderlo v provincii Limburg v Belgicku vybuduje "na kľúč" budovu s rozlohou 64.462 m2 pre spoločnosť Stanley Black & Decker.

Ide o najväčší priemyselný komplex, ktorý sa má v Belgicku vybudovať počas nasledujúcich troch rokov (v origináli bolo "past three years"- čiže počas uplynulých troch rokov, ale z kontextu je jasné, že ide o nasledujúce tri roky – poznámka prekladateľa). 

Komplex bude zahŕňať 61.486 m2 skladovacieho priestoru, 2398 m2 kancelárskych a spoločenských priestorov a 578 m2 technických priestorov. Výstavba sa začne v novembri a dodávať sa bude po jednotlivých fázach. Prvá polovica skladovacích a celkových kancelárskych priestorov sa odovzdá v apríli 2012, zatiaľ čo zvyšok skladu sa odovzdá do konca novembra 2012. "Sme radi, že spoločnosť Stanley Black & Decker si nás vybrala, aby sme vybudovali jej nový komplex. Je to naša druhá stavba v Belgicku tohto roku a nasleduje po začiatku výstavby ďalšieho skladu a distribučného strediska v Puurs v júni. Ide o najväčší priemyselný komplex, ktorý sa má vybudovať v Belgicku od roku 2008 a zdôrazňuje význam spoločnosti Goodman na konkurenčnom trhu," povedal Kim Cornille, riaditeľ spoločnosti Goodman pre Belgicko.

Spoločnosť Stanley Black & Decker bude mať k dispozícii ďalšie pozemky na svojich približne 150.000 m2 v Tessenderlo, aby mohla svoje priestory v budúcnosti rozšíriť o ďalších 15.000 m2. "Sme potešení, že znovu spolupracujeme so spoločnosťou Goodman. Vybrali sme si túto spoločnosť, aby vybudovala náš nový sklad, pretože sme veľmi spokojní s flexibilnými riešeniami, ktoré táto spoločnosť poskytuje a veríme, že náš sklad odovzdajú vo veľmi presne dohodnutom čase," povedal Henk Vyncke, viceprezident pre reťazec dodávateľov, výstavbu logistiky a náradie pre domácich majstrov pre Európu, Stredný východ a Áziu.

Nové zariadenie sa stane distribučným strediskom pre širokú paletu stavebných výrobkov a výrobkov pre domácich majstrov, vrátane ručných nástrojov a výrobkov pre skladovanie značky Stanley, elektrických nástrojov značky Black & Decker a DeWalt a výrobkov Bostitch. Distribučné stredisko bude slúžiť zákazníkom v krajinách Beneluxu, vo Francúzsku, Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku a v Škandinávii. Poradenstvo spoločnosti Stanley Black & Decker vykonávala spoločnosť Jones Lang LaSalle. "Spoločnosť Jones Lang LaSalle je hrdá na to, že spolupracovala so spoločnosťami Goodman a Stanley Black & Decker pri rokovaniach o tejto výstavbe na kľúč.

Vďaka úspechu tohto projektu v Tessenderlo spoločnosť Stanley Black & Decker zlepší efektívnosť kombinovaných štruktúr a procesov svojho distribučného strediska a prinesie odborné znalosti z oblasti vnútropodnikového skladovania do vynikajúcej oblasti, ktorá sa nachádza blízko kontajnerového terminálu Meerhout s prístupom k hlavným európskym diaľničným komunikáciám a prístavom," povedal Walter Goossens, vedúci Priemyselnej agentúry spoločnosti Jones Lang LaSalle. Miesto na stavbu je ideálne situované v Tessenderlo, v priemyselnej zóne Ravenshout Industrial Zone, ktorá je sídlom mnohých veľkých a nadnárodných spoločností. Nachádza sa na strategickej logistickej osi Antwerpy - Lummen - Liege a má priame prepojenie na komunikáciu E313, vzdialenú iba 3,5 km. Nachádza sa 8 km od vnútroštátneho terminálu pre kontajnery Meerhout, 62 km od prístavu v Antwerpách, 70 km od letiska Liege a 80 km od letiska v Bruseli. Podrobné informácie týkajúce sa budovy: + 61.486 m2 skladovacieho priestoru, + 10,5 metra svetlej výšky, + 93 nakladacích dokov; + 2 oddelení zaberajúcich plochu približne 30.000 m2, + chladenie s prirodzeným prúdením v sklade, + montáž sprinklerov FM.

Komplex bude mať mnoho udržateľných súčastí, vrátane svetelných čidiel a čidiel pohybu – prirodzené denné svetlo v sklade a reflexný biely náter na stenách a na stropoch. O spoločnosti Goodman Goodman je integrovaná developérska skupina, ktorá vlastní, stavia a spravuje logistické a obchodné priestory v celej kontinentálnej časti Európy, v Spojenom kráľovstve a v ázijsko-pacifickom regióne. Skupina investuje do obchodných parkov, kancelárskych parkov, priemyselných nehnuteľností a skladov a do distribučných stredísk. Okrem toho ponúka spoločnosť Goodman aj viacero fondov (obchodovateľných na burze aj iných), ktoré umožňujú investorom prístup k celej palete špecializovaných služieb a nehnuteľného majetku a neustále pracuje na vybudovaní hodnoty v spravovaní priemyselného vlastníctva a fondov, pomocou inovatívnych stavebných diel, ako obchodných a investičných ponúk. Spoločnosť Goodman, ktorá spravuje aktíva v celkovej hodnote 13,3 miliardy (chýba mena, je to preložené ako miliárd, pretože pravdepodobne ide o USD – poznámka prekladateľa) a viac než 386 nehnuteľností, je najväčšou priemyselnou developérskou spoločnosťou s oprávnením obchodovať austrálskej burze cenných papierov a v celosvetovom meradle jedným z najväčších špecializovaných investičných manažérov s právom obchodovať na burze.

Jej znalosť trhu a nadšené lokálne tímy vytvárajú vynikajúce možnosti investovania a budujú nehnuteľnosti a prostredie, ktoré splní individuálne požiadavky každého klienta.   Spoločnosť Goodman zamestnáva 820 zamestnancov a prevádzkuje 32 pobočiek v 16 krajinách. Môže globálne plniť potreby zákazníkov, ktorí rozširujú alebo rozvíjajú svoju obchodnú činnosť. V Európe má spoločnosť Goodman pobočky v Nemecku, Holandsku, Belgicku, Luxembursku, Francúzsku, Španielsku, Taliansku, Poľsku, v Českej republike, Maďarsku, na Slovensku a v Spojenom kráľovstve.

28.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...