1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Slovenské stavebníctvo rástlo v septembri len druhýkrát v tomto roku

blue-growth-chartBratislava - Stavebná produkcia v septembri medziročne vzrástla len druhýkrát v tomto roku.

V porovnaní s vlaňajškom sa zvýšila o 5,3 % na 548 miliónov eur. Medzimesačne bola po zohľadnení sezónnych vplyvov vyššia o 3,9 %, informoval dnes Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

Produkcia realizovaná stavebnými firmami v tuzemsku sa medziročne zvýšila o 2,9 % na 523,4 milióna eur a jej podiel na celkovej stavebnej produkcii klesol o 2,2 percentuálneho bodu (p.b.) na 95,5 %.

Zvýšenie tuzemskej produkcie ovplyvnil podľa štatistikov rast stavebných prác na novej výstavbe vrátane modernizácií a rekonštrukcií o 2,3 % a na opravách a údržbe o 6,2 %. Z hľadiska výrobného zamerania vzrástol objem prác realizovaných na inžinierskych stavbách o 7,8 % a hodnota prác na budovách o 0,5 %.

Produkcia realizovaná stavebnými firmami v zahraničí sa podľa ŠÚ SR medziročne zvýšila o 105,3 %. Jej podiel na celkovom objeme produkcie však tvoril len 4,5 %.

V priemere za prvých deväť mesiacov roka dosiahla stavebná produkcia v SR objem 3,92 miliardy eur, čo bolo medziročne menej o 2,8 %. Produkcia realizovaná v tuzemsku klesla o 3,9 % na 3,77 miliardy eur. Produkcia v zahraničí naopak vzrástla o 37,9 %.

10.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Stavebná produkcia v auguste 2011 medziročne klesla o 6,5 %

Produkcia slovenského stavebníctva v júli medziročne klesla o takmer 4 %

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...