1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Skleník v bratislavskej Dúbravke nahradí rovnomenný bytový dom

construction workersBratislava - Spoločnosť Skleník pripravuje v bratislavskej mestskej časti Dúbravka výstavbu 18-podlažného bytového domu Skleník. Ten má nahradiť starší obchodný dom, ktorý stojí medzi ulicami M. Schneidera-Trnavského a Hanulova. Miestni obyvatelia ho kvôli sklenej fasáde prezývajú Skleník.

"Navrhovaný objekt mierne prevyšuje výškovú hladinu okolitých doskových bytových domov, ktoré majú 14 nadzemných podlaží," uvádza sa v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Do bytového domu umiestnili projektanti 112 malometrážnych bytov. Pôjde o 1-izbové až 3-izbové bytové jednotky, pričom najväčší podiel majú 2-izbové byty. Celkovo ich v dome bude 56. Na 2. a 3. nadzemnom podlaží plánuje investor kancelárske priestory a na prízemí budovy reštauráciu.

Parkovanie pre obyvateľov a návštevníkov bude možné na vonkajšom parkovisku, ktoré poskytne 47 parkovacích stojísk. Takisto však v podzemnej hromadnej garáži, do ktorej sa zmestí 147 áut.

Ako termín začatia výstavby určil navrhovateľ orientačne august tohto roka a jej ukončenie naplánoval na august 2014. Prevádzka by sa mala začať o dva mesiace neskôr. Celkové náklady na výstavbu dosiahnu zhruba 6,8 milióna eur.

10.03.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...