1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prví obyvatelia sa do bratislavských Slnečníc nasťahujú v januári 2013

constructionBratislava - Primárna infraštruktúra obytnej zóny Slnečnice, ktorá je prvou etapou novej bratislavskej štvrti Južné mesto, je vybudovaná a skolaudovaná. Na juhu Bratislavy v blízkosti Petržalky je momentálne rozostavaných zhruba 30 rodinných domov z celkového počtu 70. Developérska spoločnosť Cresco Group ich plánuje dokončiť koncom tohto roka. "Kolaudovať ich budeme naraz približne v decembri 2012," povedala pre TASR marketingová a obchodná manažérka Cresco Group Linda Prelovská.

V rovnakom termíne by sa mali kolaudovať aj bytové domy, ktoré prinesú 192 jedno- až päťizbových bytov. Hlavný dodávateľ stavebných prác pre bytové domy spoločnosť Chemkostav práve dokončuje ich hrubú stavbu. "Prebieha výber štandardných a nadštandardných materiálov, ktorý bude zhruba do mesiaca ukončený," informovala Prelovská.

Ako dodala, prví obyvatelia sa do Slnečníc budú môcť nasťahovať zhruba v januári 2013. "Infraštruktúra je skolaudovaná, v objekte bude športovisko aj detské ihrisko, čo sa týka občianskej vybavenosti, zatiaľ je zazmluvnená zubná klinika, rokujeme s potravinami, kaviarňou, ale ešte je predčasné hovoriť o konkrétnych prevádzkach," uviedla Prelovská.

Cresco Group dosiaľ predalo 40 % z celkového počtu plánovaných domov a bytov. V rámci maloobchodných priestorov, ktoré sú takisto súčasťou projektu, sa už predalo zhruba 30 %. Súčasná cena za 1 m2 bytovej plochy je približne na úrovni 1450 eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH).

Celková investícia do projektu Slnečnice predstavuje zhruba 27 miliónov eur. Financujúcou bankou v rámci bytovej časti obytnej štvrte je spoločnosť Tatra banka. Do časti s rodinnými domami finančne vstúpila rakúska spoločnosť Bank Burgenland.

23.01.2012 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...