1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Priemyselné haly sa už nestavajú len pre konkrétnych nájomcov

vyrobna halaBratislava - Slovenský realitný trh s industriálnymi priestormi zaznamenal v 3. štvrťroku 2011 oživenie výstavby.

Okrem dokončeného projektu v Košiciach sa finalizuje výstavba nových priestorov v Žilinskom a Bratislavskom kraji. Dokončenie sa podľa spoločnosti Cushmann & Wakefield očakáva koncom tohto roka prípadne v 1. štvrťroku 2012.

"Pozitívne vnímame to, že v Bratislavskom kraji, konkrétne v Malackách, sa začala výstavba prvej špekulatívnej haly od roku 2009," informoval Martin Baláž z oddelenia priemyselných nehnuteľností v Cushmann & Wakefield.

V 3. štvrťroku 2011 bolo na Slovensku prenajatých a prevzatých do užívania zhruba 29.000 štvorcových metrov (m2) priemyselných priestorov. Táto prenajatá výmera je podľa spoločnosti najvyššia od 4. kvartálu 2009. Od konca roka 2009 sa priemerná prenajatá priemyselná plocha pohybovala na úrovni od 10.000 do 15.000 m2.
Miera neobsadenosti, ktorá patrí v rámci strednej Európy medzi najnižšie, sa dostala na úroveň 2,7 % zo všetkých moderných nájomných priestorov. Oproti stavu z polovice tohto roka, keď bola na úrovni 2,5 %, však ide len o mierne zvýšenie.

"Aj keď na trhu nastali určité zmeny ako zvýšená nová výstavba a väčší počet prenajatých štvorcových metrov priemyselných plôch, mieru neobsadenosti to neovplyvnilo, keďže išlo prevažne o výstavbu už dopredu prenajatých priestorov," vysvetlila spoločnosť.

31.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...