1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Prevádzkový zisk Holcimu v 3. kvartáli klesol na 669 miliónov CHF

Holcim truckZürich – Švajčiarsky koncern Holcim zaznamenal v 3. štvrťroku 2011 pokles zisku.

Na príčine je zdraženie energií a vstupných surovín, ako aj posilnenie švajčiarskeho franku.

Prevádzkový zisk koncernu, ktorý je druhým najväčším producentom cementu na svete, sa za tri mesiace do konca septembra znížil o 12 % na 669 miliónov švajčiarskych frankov (540,30 milióna eur). Analytici, ktorých oslovila agentúra Bloomberg odhadovali, že švajčiarska spoločnosť bude mať v sledovanom období prevádzkový zisk 673 miliónov CHF.

Z hospodárskych výsledkov ďalej vyplýva, že tržby koncernu v 3. kvartáli klesli medziročne o 6,1 % na 5,32 miliardy CHF, čo je viac ako 5,27 miliardy CHF, ktoré očakávali analytici.

Holcim vykázal za obdobie júl-september čistý zisk 356 miliónov CHF, čo predstavuje medziročný pokles o 31,5 %.

Holcim pokles zisku odôvodnil zvýšením nákladov na energie a posilnením franku pre dlhovú krízu v eurozóne, ktorá sa už odrazila na znížení stavebnej produkcie v Európe. Svedčí o tom pád európskych tržieb medziročne o 12 %. Aj v USA odbyt stavebných materiálov z produkcie Holcim v 3. kvartáli klesol o 7,9 %. Naopak, v Latinskej Amerike sa ich predaj zvýšil o 14,3 % a v Afrike a na Blízkom východe stúpol o 2,6 %.

10.11.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

Súvisiace články:

Zisk Holcimu v 2. kvartáli klesol o 13 % na 347 miliónov CHF

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...