1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Poklepanie základného kameňa nového cyklomosta

bridge1Pri príležitosti poklepania základného kameňa nového cyklomostu, ktorý spojí bratislavskú Devínsku Novú Ves a rakúsku obec Schlosshof sa stretla v Devínskej Novej Vsi skupinka predstaviteľov politického a verejného života a dodávateľov.

Význam stavby podčiarkla prítomnosť ministra zahraničných vecí SR Mikuláša Dzurindu, župana Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša, primátora Bratislavy Milana Ftáčnika a dolnorakúskeho landeshauptmana Erwina Prolla. Za Doprastav, ktorý stavbu realizuje v združení so spoločnosťou Ingsteel, sa zúčastnili jej otvorenia výrobno-technický riaditeľ Ing. Alexander Menyhárt, obchodný riaditeľ Ing. Ján Záhradník, riaditeľ závodu Bratislava Ing. Marián Repák a ďalší.

Stavba pozostáva zo štyroch objektov: spodná stavba cyklomostu, nosná konštrukcia, násyp za oporou č. 1 na slovenskej strane (cestné teleso) a elektrická prípojka s osvetlením. Nosnú konštrukciu 525 m dlhého cyklomostu vybuduje Ingsteel, ostatné objekty Doprastav. Od odovzdania staveniska 30. septembra má byť stavba dokončená do 30. mája 2012, čiže za osem mesiacov. Jej otvorenie prinesie množstvo nových možností pre peších turistov, cyklistov i jazdcov na koni v tejto atraktívnej a dlho neprístupnej oblasti lužných lesov.

05.11.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...