1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Obchvat Bratislavy sa nezačne stavať v roku 2014, posúva sa o rok neskôr

highwayBratislava – Vodiči sa začiatku výstavby obchvatu Bratislavy nedočkajú ani v roku 2014. Plánovaný štart stavebných prác na diaľnici D4 sa totiž posúva o rok neskôr. Šéf rezortu dopravy ho najnovšie odhaduje na rok 2015.

Vyplýva to z aktualizovaného Programu prípravy a výstavby diaľnic a rýchlostných ciest na roky 2011 až 2014, ktorý ministerstvo dopravy poslalo do pripomienkového konania.

 

Pôvodne sa pritom mal úsek na D4, z Jaroviec po Ivanku pri Dunaji, začať stavať o dva roky. "Urobíme všetko pre to, aby sa diaľnica D4 začala stavať v roku 2014," uviedol v auguste tohto roka pre TASR hovorca rezortu dopravy Martin Kóňa.
Podľa aktualizovaného programu výstavby diaľnic je však tento termín príliš ambiciózny a príprava si bude vyžadovať dlhší čas oproti pôvodným predpokladom. Spustenie výstavby tak rezort dopravy odhaduje na rok 2015, kedy by sa mali stavebné práce odštartovať aj na úseku z Ivanky pri Dunaji po Raču.

Úseky diaľnice D4 pritom aj naďalej ostávajú ako horúci kandidáti na výstavbu formou takzvaných projektov verejno-súkromného partnerstva (PPP projekty). Časť diaľnice z Jaroviec po Ivanku pri Dunaji má napríklad odhadované stavebné náklady vo výške 576 miliónov eur. Ďalší úsek na D4 z Ivanky pri Dunaji po Záhorskú Bystricu si podľa odhadov vyžiada 599 miliónov eur a tretí, z Devínskej Novej Vsi po štátnu hranicu s Rakúskom, má vyčíslené náklady na 100 miliónov eur.

18.12.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...