1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Nová príjazdová cesta umožní prístup k technologickému objektu pre Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky

road construction 3Mošník, Slanské vrchy - Na Mošníku sa koncom minulého roka začali práce na príjazdovej ceste k technologickému objektu pre letecké navigačné služby. Stavbu v hodnote viac ako 1 mil. eur realizuje spoločnosť Skanska a hotové budú do novembra budúceho roka.

„Príjazdovú komunikáciu v dĺžke 3,061 km je potrebné vybudovať, aby bol umožnený prístup a doprava k technologickému objektu, ktorý bude slúžiť na navigáciu letov,“ povedala Michaela Legelová, hovorkyňa spoločnosti Letové prevádzkové služby Slovenskej republiky, štátny podnik.  Realizácia samotného objektu je plánovaná po dokončení prístupovej cesty.

Stavba cesty začala vykonaním zemných prác.  „Ako veľmi prezieravé sa už pri zadaní zákazky ukázalo rozhodnutie investora vykonať pyrotechnický prieskum lokality, nakoľko sa nachádza v oblasti bojov II. svetovej vojny. Policajný zbor dvakrát zneškodnil ostrú muníciu nájdenú priamo v trase komunikácie,“ vysvetlil Ján Smolík, stavbyvedúci Skanska SK

Výstavba príjazdovej cesty si bude vyžadovať premiestnenie a zabudovanie viac ako 50 tisíc kubíkov zeminy a štrkodrvy, vybudovanie 23 rúrových priepustov s čelami, kalovými jamami a priekopami. Komunikácia bude pozostávať z dvoch vrstiev asfaltu hrúbky 120 mm a podkladu zo štrkodrvy hrúbky 450 mm.

23.01.2012

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...