1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto Nitra pripravuje výstavbu 129 nájomných bytov

panelak 1Bratislava - Mesto Nitra pripravuje výstavbu ďalších nájomných domov na sídlisku Diely.

V rámci vplyvu na životné prostredie sa momentálne posudzuje projekt troch bytových domov so 129 bytmi. "Dôjde k rozšíreniu a skvalitneniu ponuky na trhu s bytmi v meste Nitra," hovorí zámer, ktorého navrhovateľom je samotné mesto. Orientačné náklady predstavujú 8,1 milióna eur.

Obytný súbor ponúkne 1- a 2-izbové byty, ktoré ostanú vo vlastníctve mesta Nitra a budú určené na prenájom. Dotknutá lokalita sa nachádza v katastrálnom území Mlynárce, v juhozápadnej časti mesta. Z východu ju vymedzuje Kmeťova ulica a z juhu existujúce obytné domy. "Územie sa v súčasnosti nevyužíva a je vo vlastníctve mesta Nitra," uvádza sa v zámere.

Pôjde o tri samostatne stojace bytové domy bez suterénu. Jeden z nich bude šesťpodlažný a ostatné dva sú plánované ako šesťpodlažné s ustupujúcim siedmym podlažím. Zastaranosť územia je stanovená na maximálne 80 %, pričom zeleň by mala tvoriť minimálne 20 % plochy pozemku.

Keďže plánovaná zástavba je určená pre rodiny rôznych vekových kategórií, aj plánované detské ihrisko bude určené pre deti rôzneho veku od 3 do 15 rokov. Okrem preliezok preto nebude chýbať ani plocha pre loptové hry či minifutbal.

So začiatkom výstavby počíta zámer v júni 2012, pričom jej predpokladané ukončenie je stanovené na január 2015. Do bytov by sa nájomníci mohli začať sťahovať o štyri mesiace neskôr.

19.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...