1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Mesto Bánovce nad Bebravou plánuje opravu chodníkov za viac viac ako 350.000 eur

square workersBánovce nad Bebravou - Vybrané úseky chodníkov v Bánovciach nad Bebravou sa dočkajú opravy. Na práce vyčlenila samospráva v rozpočte mesta viac ako 350.000 eur, v pláne má opraviť približne 13.600 štvorcových metrov (m2) plochy.

Investíciu schválili mestskí poslanci na svojom rokovaní tento týždeň. "Mesto konečne pristúpi k oprave chodníkov, pretože ide o veľký investičný dlh v minulosti," uviedol pre TASR primátor Róbert Gašparík.

Na financovanie opráv podľa neho mesto použije prostriedky z rezervného fondu, čo mu tento rok umožňuje výnimka. Podľa nej môžu samosprávy využiť na financovanie bežných výdavkov práve rezervný fond. "Rekonštruovať budeme chodníky, ktoré sa nachádzajú v najkritickejšom stave. Vybrali sme ich podľa kľúča, máme zmapované celé mesto, čo sa týka chodníkov. Tie boli rozdelené do troch kategórií - červenej, žltej a zelenej, pričom červená je najkritickejší stav," priblížil Gašparík.

Niektoré ďalšie kategórie budú podľa neho možno vyžadovať celkovú rekonštrukciu, teda vybratie podkladu pod asfaltom. "Je fakt, že veľakrát nám práve odokrytý asfalt ukáže, aký je stav podkladu. Dúfame, že aspoň touto investíciou spravíme to najnutnejšie, aby obyvatelia pocítili isté zlepšenie služieb a bezpečnosti na chodníkoch," ozrejmil.

Samospráva vybrala celkovo 60 úsekov chodníkov v rôznych častiach mesta, najmenej prioritné vyradilo. Oprava bude spočívať v odstránení pôvodného liateho asfaltového krytu, ošetrení poškodenej podkladovej betónovej vrstvy a nanesení novej trojcentimetrovej asfalto-betónovej krycej vrstvy s finálnou zálievkou spojov.

Primátor avizoval, že opravy komunikácií pre peších sú podľa primátora len prvým krokom k rozsiahlym opravám či celkovým rekonštrukciám, s ktorými chce mesto v budúcnosti pokračovať. Na tie samospráva momentálne podľa neho nemá financie.

07.07.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...