1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Investor chce po rokoch dostavať City Park Nitra

construction buildingNitra – Spoločnosť Euro City Park, a. s., chce dokončiť rozostavaný betónový skelet na brehu rieky Nitra, ktorý mal už tri roky slúžiť ako obchodné centrum. Vyplýva to z materiálu, o ktorom budú na svojom najbližšom rokovaní rozhodovať nitrianski mestskí poslanci. Tí sa budú zaoberať požiadavkou investora na prenájom parkoviska pred zimným štadiónom. Spoločnosť chce plochu s rozlohou viac ako 10.000 metrov štvorcových využívať za symbolické jedno euro ročne počas pracovnej doby na dostavbe obchodného a zábavného centra City Park.

Podľa pôvodných plánov investora mal komplex s rozlohou 27.000 metrov štvorcových stáť pod Zoborom na brehu rieky Nitry už začiatkom roku 2009. Pre nezabezpečené financovanie a právne spory, ktoré zabránili vydaniu právoplatného stavebného povolenia, sa stavba zastavila. Na brehu rieky pod Zoborom a Nitrianskym hradom tak už päť rokov stojí nedokončený betónový skelet. Možnosť dostavby nákupného centra privítal aj nitriansky primátor Jozef Dvonč, ktorý materiál so žiadosťou o prenájom parkoviská predkladá na rokovanie zastupiteľstva ako prípad hodný osobitného zreteľa. „Spoločnosť Euro City Park, a. s., Bratislava zabezpečí dostavbu rozostavanej stavby City Park Nitra v dohľadnom čase. Mesto Nitra podporuje stavebnú aktivitu spoločnosti a schváleným prenájmom pomôže v realizácii týchto aktivít,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom bude mestský parlament rozhodovať vo štvrtok 8. septembra.

Betónový skelet nedokončeného obchodného centra je už dlhšie tŕňom v oku obyvateľom Nitry. Práve v týchto dňoch sa na sociálnych sieťach začínajú organizovať ľudia, ktorí chcú pomocou petičnej akcie dosiahnuť zbúranie rozostavanej stavby. Z problémov, do ktorých sa tento projekt dostal, nebol pred časom nadšený ani nitriansky primátor. „Je mi ľúto, že to dospelo do tohto štádia. Mohol to byť ďalší priestor, ktorý by skrášľoval Nitru. Sám som zvedavý, ako sa to skončí. My sme teraz v polohe stavebného úradu, nie investora. Nemáme možnosti do tohto procesu vstúpiť,“ skonštatoval ešte v roku 2008 pred definitívnym ukončením stavby. Samotné mesto nemá prakticky žiadne páky na to, aby investora prinútilo investíciu dokončiť, pretože stavebný zákon nerieši maximálnu možnú lehotu rozostavaných stavieb. Aj preto viacerí oslovení Nitrania považujú úmysel dostavať City park Nitra za dobrú správu.

Projekt nákupno-zábavného parku CityPark na brehu rieky Nitra pod Nitrianskym hradom sľuboval moderný areál spájajúci nákupné aktivity s možnosťami na trávenie voľného času a oddychu. Okrem 27.000 metrov štvorcových nákupných plôch tu mali byť aj gastronomické zariadenia, klimatizované kinosály s priestorovým ozvučením a športovo-zábavné centrum s bowlingovými dráhami a biliardom. Súčasťou komplexu mali byť športoviská na volejbal, basketbal, streetball, beachvolejbalové a petangové ihriská, pingpongové stoly, lezecká stena a klzisko.

08.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...