1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Granvii chýba pri R1 dokumentácia pre viac ako 500 objektov

road constructionBratislava - Tri úseky rýchlostnej cesty R1 z Nitry do Tekovských Nemiec nebudú vodičom odovzdané v plánovanom termíne do konca septembra 2011.

Stavebná spoločnosť Granvia potvrdila, že dôvodom je nedokončená dokumentácia k viac ako 500 stavebným objektom na ceste. Takmer 46 kilometrov cesty je pritom už postavených a pripravených pre vodičov. Kedy bude dokumentácia dokončená, zatiaľ nie je jasné.

"Spolu s nezávislým dozorom a verejným obstarávateľom završujeme proces vypracovania a schvaľovania dokumentácie pre viac ako 500 stavebných objektov v rámci náležitostí daných Koncesnou zmluvou," uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Granvia Eric Delobel.

Kedy budú môcť vodiči jazdiť po novej rýchlostnej ceste tak závisí od toho, kedy spoločnosť odovzdá dokumentáciu ministerstvu dopravy. "Termín odovzdania cesty do užívania závisí od prístupu, ako koncesionár splní svoje záväzky," doplnil Martin Krajčovič, hovorca ministerstva dopravy.

Podľa neho sa spoločnosť Granvia zaviazala po rokovaniach v uplynulých týždňoch odovzdať všetky chýbajúce dokumenty v čo najkratšom čase. "Kvôli hladkému procesu stavebného konania navyše ministerstvo vyčlenilo pre tento účel špeciálny stavebný úrad. Jeho zamestnanci majú už niekoľko týždňov predĺžené pracovné hodiny, nečerpali ani letnú dovolenku," dodal Krajčovič.

Rýchlostná cesta sa stavia v rámci projektu verejno-súkromného partnerstva (PPP). Projekt má byť úplne dokončený v roku 2012, keď sa má vodičom odovzdať do užívania posledná časť cesty, obchvat Banskej Bystrice.

22.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...