1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Druhá etapa rekonštrukcie centra mesta sa dnes oficiálne skončila

square workersVranov nad Topľou - Mesto Vranov nad Topľou dnes oficiálne ukončilo II. etapu rekonštrukcie centrálnej mestskej zóny, ktorá trvala viac ako jeden rok. Na realizáciu stavby získala samospráva 1.600.000 eur zo zdrojov Európskej únie (EÚ), ďalších 800.000 eur vyčlenila zo svojho rozpočtu v rámci neoprávnených výdavkov na projekt.

Hovorkyňa magistrátu Eva Mitaľová TASR informovala, že celková modernizácia mesta je rozdelená etapovito do troch realizačných úsekov s názvom Sever, Stred a Juh. Realizáciu prvej etapy rekonštrukcie centrálnej mestskej zóny odštartovala samospráva v júli 2009 a stavebné práce boli následne ukončené o rok. Druhá etapa modernizácie Vranova, ktorá sa dnes oficiálne skončila, sa začala v júni 2010. Stavbu realizovala firma EUROVIA SK, a. s., Košice.

"Súčasťou druhej etapy v rámci oprávnených nákladov stavby financovaných z fondov EÚ je úprava všetkých povrchov spevnených plôch, uloženie dlažby vrátane jej odvodnenia, výstavba cyklistického chodníka, verejného osvetlenia, sadové úpravy, úprava povrchov komunikácií a križovatky pri OD COOP Jednota na okružnú," priblížila Mitaľová. Ako dodala, centrum mesta je doplnené aj o prvky drobnej architektúry v podobe lavičiek, fontánok s pitnou vodou, odpadkových košov, ako aj o novú zeleň a trávniky.

Podľa hovorkyne magistrátu sa v rámci neoprávnených nákladov projektu II. etapy rekonštrukcie mesta pristúpilo aj k vybudovaniu svetelnej fontány kruhového tvaru s priemerom 14 metrov. V centre mesta zároveň pribudli osvetlený symbol mesta a nové pódium.  

"Rekonštrukciou centra dostalo naše mesto novú tvár, čím držíme krok s okolitými mestami. Dodávateľská firma zrealizovala stavebné práce kvalitne, nevyskytli sa žiadne problémy, boli dodržané aj všetky termíny," konštatoval primátor mesta Ján Ragan.

Ako dodal, termín na spustenie tretej etapy rekonštrukcie mesta zatiaľ stanovený nie je. "Uvidíme, čo prinesie budúcnosť, v každom prípade sa budeme uchádzať o zdroje z európskych fondov, štátneho rozpočtu alebo z iného financovania, pretože z vlastného rozpočtu sa nám nepodarí pokračovať ďalej v urbanizácii mesta," uzavrel primátor.

12.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...