1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Do dvoch rokov by sa malo začať s výstavbou multifunkčného centra

steel constructionPoprad – V areáli pivovaru v Poprade by sa malo do dvoch rokov začať s výstavbou nového multifunkčného centra.

"Bude to najkomplexnejšie a najväčšie centrum pod Tatrami, bude tam spojené bývanie s hotelom, administratívou, shopingom a zábavou," priblížil plán zástupca Pilsberg Investment, s.r.o., Marián Balaj.
Projekt sa momentálne nachádza v úvodnej fáze posudzovania vplyvu na životné prostredie. Investície na výstavbu centra sa vyšplhajú na viac ako 33 miliónov eur. "Celková plocha priestorov bude cez 110.000 štvorcových metrov, budú tam tri vežiaky," doplnil Balaj.
Areál sa nachádza v bezprostrednej blízkosti centrálnej časti Popradu v dotyku s pešou zónou. Centrum je situované na svahovitom teréne, okrem hotela, ktorý bude na vrchole, sa tu budú nachádzať aj tri bytové domy s 16, 19 a 20 poschodiami. Celková zastavaná plocha je o výmere takmer 20.500 m2, v bytových domoch sa počíta s priestorom o veľkosti 26.000 m2.
Projekt už prešiel verejným prerokovaním, na ktorom sa ozvali hlasy predovšetkým proti výške spomínaných budov. "Potom bude nasledovať schválenie územného rozhodnutia, a keď bude odsúhlasená skupina investorov, tak plánujeme do dvoch rokov požiadať o stavebné povolenie. Plánovaná výstavba je na leto roku 2012, ale môže byť, že sa to posunie," objasnil proces schvaľovania Balaj. V pivovare je ešte stále funkčná sladovňa. Investor plánuje zdvojnásobiť jej výrobnú kapacitu a presťahovať ju do neďalekej Mlynice.
V areáli by mali vzniknúť aj nové parkovacie miesta, konkrétne ich bude 1127. "Ja osobne si myslím, že tie parkoviská, ktoré budú umiestnené v podzemných garážových domoch, výrazne vylepšia tú nepriaznivú situáciu v statickej doprave, ktorá v danej lokalite je," konštatoval autorizovaný stavebný inžinier Štefan Labuda, ktorý má na starosti riešenie dopravnej problematiky projektu.
Neďaleko od súčasného pivovaru je situované námestie. Jeho prepojenie s multifunkčným centrom zatiaľ projektant nekonkretizoval. Kvôli výstavbe by mala byť vybudovaná aj nová okružná križovatka na Francisciho ulici, ktorá by riešila problematiku dynamickej dopravy. "Každý projekt, ktorý sa rieši, prechádza stupňami vývoja, v každom sa počíta s možným dopadom na existujúci komunikačný systém," zdôraznil Labuda.

23.02.2011, TASR  (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...