1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Centrum Suchej nad Parnou krajšie a bezpečnejšie

Sucha nad Parnou - namestieSuchá nad Parnou – v týchto dňoch sa začnú práce na obnove a revitalizácii centra obce Suchá nad Parnou.

Hlavným cieľom projektu je upraviť spoločné priestory obce a poskytnúť tak obyvateľom príjemné a bezpečné prostredie na trávenie voľných chvíľ. Projekt v hodnote približne 365 tis. eur, spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja, realizuje spoločnosť Skanska. Ukončený by mal byť v júli 2013.

Obec s bohatým kultúrnym a spoločenským životom i doteraz využívala areál námestia, okolia kostola a plochu pred obecným úradom a domom kultúry najmä na oddych obyvateľov.

"Úpravou a revitalizáciou sa nezmení účel doterajšieho využitia spoločných priestorov, ale dobuduje sa ich technická a estetická stránka," vyjadrla sa Ing. Daniela Balážová, PhD., starostka obce.

Obec sa nachádza v podhorí Malých Karpát. "Riešený pozemok má mierne svahovitý terén. Túto skutočnosť v plnej miere využijeme. Námestie budeme riešiť schodkovitým systémom spevnených plôch, ktorý sa bude prelínať s rampovým systémom pre imobilných občanov." vysvetlil Dušan Todák, stavbyvedúci Skanska SK.

Zvýšenú bezpečnosť účastníkov premávky zabezpečia chodníky pre peších, ktoré budú dobudované z oboch strán štátnej cesty. Vybudovanie nových chodníkov nadviaže na už jestvujúcu časť územia obce.

Modernizáciou prejdú i priestory okolo autobusových zastávok. Obnovené budú miestne komunikácie, trávnaté plochy a vysoká zeleň. Projekt revitalizácie bude zahŕňať aj vybudovanie a obnovu parkovacích plôch, odvodnenie verejných priestorov do priľahlého potoka a osadenie mobiliáru v priestore centra. V rámci parku dôjde k výmene verejného osvetlenia.

01.09.2011

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...