1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Bývalý hotel v Leviciach prestavajú na administratívno-obchodné centrum

Zeriav1Bratislava - Na mieste bývalého hotela Onyx v Leviciach sa spoločnosť Astrum Laus rozhodla vybudovať administratívno-obchodné centrum Onyx2.

Občanom má ponúknuť široký sortiment spotrebného tovaru a služieb. "V neposlednom rade bude riešiť aj nepriaznivú situáciu parkovania v centre mesta v zázemí pešej zóny," tvrdí spoločnosť v zámere, ktorý na svojej internetovej stránke zverejnila Slovenská agentúra životného prostredia.

Hotelovú časť budovy medzi Mlynskou a Komenského ulicou chce navrhovateľ prestavať na administratívne priestory. Hlavná časť obchodných priestorov by sa mala podľa zámeru nachádzať v prístavbe. Jej súčasťou budú aj obchodná galéria či dve kinosály s kapacitou 130 a 50 až 60 osôb.

Projekt administratívno-obchodného centra, ktorý si vyžiada investíciu zhruba vo výške 15 miliónov eur, ponúkne celkovú obchodnú plochu takmer 7200 štvorcových metrov (m2), pričom administratívne priestory dosiahnu ďalších viac ako 3800 m2. K dispozícii bude aj 301 nových parkovacích miest. "Negatívom bude mierny rast dopravy v predmetnom území a s tým spojené zvýšenie hlukového zaťaženia okolia a dopravného zaťaženia miestnych komunikácií," uvádza sa v zámere.

So začiatkom výstavby ráta navrhovateľská spoločnosť Astrum Laus v marci budúceho roka. Stavba by mala byť podľa predbežného odhadu dokončená v septembri 2013.

21.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...