1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Nike za 1. štvrťrok vzrástol o 15 % na 645 miliónov USD

nike_logoBeaverton - Americká spoločnosť Nike oznámila tento týždeň medziročný rast zisku za 1. štvrťrok súčasného finančného roka o 15 %, keď vysoký dopyt po jej športových výrobkoch dokázal vykompenzovať zvýšené náklady.

Najväčší výrobca športovej obuvi a odevov na svete uviedol, že za 1. kvartál končiaci sa 31. augusta dosiahol zisk 645 miliónov USD (480,27 milióna eur) alebo 1,36 USD na akciu. Za rovnaké obdobie minulého finančného roka zaznamenala spoločnosť zisk 559 miliónov USD (1,17 USD/akcia).

Tržby sa zvýšili o 18 % na 6,08 miliardy USD a bez započítania vplyvu devízových kurzov vzrástli o 11 %. Výsledky sú tak lepšie ako očakávali analytici, ktorí počítali so ziskom na úrovni 1,21 USD/akcia a tržbami 5,75 miliardy USD.

Spoločnosť Nike dodala, že dopyt po jej produktoch ostáva aj naďalej vysoký vo väčšine exportných oblastí sveta. Práve dopyt jej pomohol vykompenzovať najvyššie ceny, aké musela v danom období platiť za vstupné suroviny, ako aj za zvýšenie počtu výrobkov, pri ktorých sa rozhodla znížiť ceny.

26.09.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...