1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk Nike vo 4. kvartáli vzrástol o takmer 19 %

Nike logo1Beaverton - Americký výrobca športových potrieb Nike dosiahol v uplynulom 4. kvartáli finančného roka 2016/17 vyšší zisk, ako mu predpovedali analytici z Wall Street. Pomohol mu solídny rast predaja a nižšie náklady aj menšie dane.

Firma zároveň oznámila, že uzavrela dohodu s najväčším internetovým predajcom Amazon, aj keď sa v minulosti vyhýbala spolupráci.

Čistý zisk Nike sa za tri mesiace do konca mája 2017 zvýšil o 18,8 % na 1,01 miliardy USD (884,95 milióna eur), čo predstavuje 60 centov na akciu z 846 miliónov USD alebo 49 centov/akcia v rovnakom období predchádzajúco roka.

Analytici pritom predpovedali Nike v sledovanom období zisk 50 centov na akciu.

Tržby výrobcu športových potrieb sa vo 4. kvartáli zvýšili o 5,3 % na 8,68 miliardy USD z 8,24 miliardy USD minulý rok. Mierne tak prekonali odhady expertov, ktorí počítali s tržbami 8,6 miliardy USD.

Spoločnosť Nike dnes potvrdila, že Amazon bude priamo predávať obmedzený sortiment jej výrobkov na americkej platforme e-commerce. Ponuka zahŕňa atletickú obuv, oblečenie a doplnky.

Nike pritom celé roky odmietala urobiť tento krok, namiesto toho sa sústredila na vybudovanie vlastného digitálneho trhu. Nakoniec však firma zmenila názor a súhlasila s predajom cez Amazon, ale výmenou za prísnejšiu kontrolu falzifikátov.

06.07.2017 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...