1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk konglomerátu Berkshire Hathaway klesol vo 4.kvartáli o 30%

Berkshire-HathawayOmaha - Americká spoločnosť Berkshire Hathaway, ktorú vlastní miliardár Warren Buffett, zaznamenala za 4. štvrťrok minulého roka medziročný pokles zisku o 30 %. Dôvodom sú na jednej strane straty zaisťovacej divízie súvisiace s investíciami do životného poistenia a na druhej slabšie zisky z investícií do derivátov.

Čistý zisk Berkshire Hathaway klesol vo 4. kvartáli na 3,05 miliardy USD (2,27 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 1,846 USD. V rovnakom období roku 2010 dosiahla firma zisk 4,38 miliardy USD alebo 2,656 USD/akcia. Tržby sa mierne zvýšili na 37,96 miliardy USD z 36,17 miliardy USD vo 4. štvrťroku 2010.

Buffett (81) zároveň informoval akcionárov, že firma už má vybraného nového výkonného riaditeľa, ktorý ho v budúcnosti nahradí. Meno však zatiaľ nezverejnil. Analytici najviac počítajú s Ajitom Jainom, ktorý momentálne riadi zaisťovaciu divíziu Berkshire Hathaway. Jasnejší sú nástupcovia v oblasti investičného portfólia Berkshire Hathaway. Spoločnosť už prijala dvoch investičných manažérov, Todda Combsa a Teda Weschlera, z ktorých každý riadi, prípadne čoskoro začne, aktíva v objeme takmer 2 miliardy USD. Podľa Buffetta by mali práve oni v budúcnosti pomôcť firme aj s ďalšími akvizíciami. S tými neplánuje skončiť ani v najbližšom období, pričom naďalej uvažuje nad veľkými kontraktmi.

27.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...