1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zisk firmy Puma v 3. kvartáli klesol, výsledky výrazne ovplyvnilo silné euro

pumaBerlín - Nemecký výrobca športovej obuvi a oblečenia Puma oznámil za 3. štvrťrok rast tržieb, zisk však zaznamenal pokles. Výsledky do veľkej miery ovplyvnili nepriaznivé kurzové vplyvy.

Spoločnosť v utorok oznámila, že čistý zisk dosiahol v 3. štvrťroku tohto roka 131,7 milióna eur. V medziročnom porovnaní to znamená pokles o 10 %. Zisk na akciu sa znížil z 98 centov na 88 centov.

Pokles zaznamenal aj prevádzkový zisk EBIT (zisk pred úrokmi a daňami). Dosiahol 236,3 milióna eur, čo medziročne znamená pokles o 8,3 %. Výrazne ho ovplyvnili nepriaznivé kurzové vplyvy, keďže kurz eura v 3. štvrťroku oproti rovnakému obdobiu minulého roka výrazne posilnil. Spoločnosť napriek tomu naďalej očakáva, že za celý rok dosiahne prevádzkový zisk od 590 miliónov do 670 miliónov eur.

Tržby upravené o kurzové vplyvy dosiahli 2,31 miliardy eur. Oproti 3. štvrťroku minulého roka sa tak zvýšili o 6 %. Aj v tomto prípade firma potvrdila pôvodný odhad vývoja tržieb za celý rok 2023. Naďalej ich rast očakáva na hornej úrovni jednocifernej stupnice.

31.10.2023 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...