1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Zdravie zamestnancov na prvom mieste

Gabor logo1Bánovce nad Bebravou  – Spoločnosť Gabor, výrobca kvalitnej módnej obuvi, od 25.3.2020 až do 13.4.2020 prechodne zastaví v závode v Bánovciach nad Bebravou výrobnú činnosť.

Vedenie spoločnosti i koncernu je presvedčené, že za súčasnej situácie je teraz najdôležitejšia ochrana zdravia svojich zamestnancov, preto v tomto období koncern uzatvára všetky svoje výrobné závody, nielen na Slovensku.

„V našom závode sme zaviedli a dodržiavali všetky nevyhnutné bezpečnostné opatrenia na ochranu zdravia zamestnancov, ktoré si vyžiadala súčasná krízová situácia. Vzhľadom k vývoju situácie v celej krajine však pristupujeme k prísnejšiemu opatreniu, vedomí si ekonomického efektu, ale v záujme čo najlepšej ochrany zdravia našich zamestnancov,“ uviedol Juraj Vodička, konateľ spoločnosti Gabor.

„Zatiaľ nemáme informácie, aké opatrenia podnikne vláda SR pre zamestnávateľov na zmiernenie dopadov zastavenia výroby, nechceme však, aby dočasný výpadok príjmu išiel na ťarchu zamestnancov. Ako dobrý zamestnávateľ bude naša spoločnosť aj počas odstavenia výroby vyplácať svojim zamestnancom priemerný zárobok. Pracovno-právna stránka bude predmetom riešenia neskôr aj v súvislosti s očakávaným podporným programom novej vlády,“ dodal Juraj Vodička.

Nateraz tak zostane v bezpečí svojich domovov 1363 zamestnancov závodu. Počas ich neprítomnosti na pracovisku, budú o ďalšom vývoji informovaní prostredníctvom SMS-portálu, ktorý včera na tento účel spoločnosť zriadila.

08.04.2020

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...