1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Za tri mesiace pribudlo v levickom priemyselnom parku 250 miest

Production_hallLevice – Firmy pôsobiace v priemyselnom parku Levice – Juh expandujú. Koncom augusta pracovalo v priemyselnom parku na Géni 2507 ľudí. Za tri mesiace pribudlo zhruba 250 nových pracovných miest. Vytvorili ich najmä spoločnosti LEAF Slovakia, s.r.o., ZF Sachs Slovakia,a.s. a de Miclén,a.s. Podľa informácie viceprimátorky Levíc Beáty Vrábelovej v tretej etape výstavby priemyselnej zóny expandujú aj spoločnosti Gena Logistik s.r.o. a Serioplast. Gena Logistik plánuje po doriešení majetkoprávnych sporov otvoriť ďalšiu halu. Talianska firma Serioplast, ktorá svoj závod skolaudovala v prvej polovici tohto roka, vyrába plastové obaly na zubné plasty a nadväzuje na produkciu de Miclénu. Obidve firmy plánujú prijať zhruba 60 pracovníkov.

Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v Leviciach evidoval koncom augusta tohto roka 9673 uchádzačov o zamestnanie, z nich 8493 bolo disponibilných. Celková miera nezamestnanosti dosiahla 17,15 percenta, miera evidovanej nezamestnanosti predstavovala 15,06 percenta. Približne polovica uchádzačov o zamestnanie pochádzala z mikroregiónu Levice, 32% z regiónu Želiezovce a 18% z regiónu Šahy.

19.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...