1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Výrobca pneumatík Goodyear zaznamenal v 2. kvartáli po minuloročnej strate zisk

GoodyearAkron - Americký výrobca pneumatík Goodyear Tire & Rubber sa po minuloročnom stratovom 2. kvartáli vrátil k zisku, keď tržby spoločnosti vzrástli o viac než 80 %. Podporil ich zvýšený dopyt po pneumatikách, ďalších výrobkoch firmy, ako aj priaznivé kurzové vplyvy.

Goodyear oznámil, že za 2. štvrťrok zaznamenal čistý zisk 67 miliónov USD (56,75 milióna eur). V rovnakom období minulého roka vykázala firma stratu 696 miliónov USD.

Upravený zisk dosiahol 79 miliónov USD, čo na akciu predstavuje 32 centov. Pred rokom zaznamenala spoločnosť stratu 437 miliónov USD (1,87 USD/akcia). Goodyear tak vysoko prekonal očakávania analytikov, ktorí počítali s upraveným ziskom na akciu na úrovni 14 centov.      

Kvartálne tržby sa zvýšili o 86 % na 3,98 miliardy USD. Aj v tomto prípade spoločnosť prekonala očakávania trhov, keď analytici odhadovali rast tržieb na 3,81 miliardy eur.

Z jednotlivých oblastí sa najvýraznejšie zvýšili tržby v americkom segmente. Tržby dosiahli 2,3 miliardy USD, čo predstavuje rast o takmer 100 %.

Spoločnosti sa darilo aj v oblasti zahrnujúcej Európu, Blízky východ a Afriku. Tržby v tejto oblasti dosiahli 1,2 miliardy USD, čo predstavuje medziročný rast o 82 %. Zvýšili sa aj tržby firmy Goodyear v Ázii a Tichomorí, a to o 48 %.

17.08.2021 TASR

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...