1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Vlastník Benettonu chce odkúpiť zvyšné akcie a stiahnuť ich z burzy

benettonMiláno - Rodinná holdingová spoločnosť Edizione, ktorá kontroluje taliansku odevnú firmu Benetton Group, ponúkla menšinovým akcionárom viac než 276 miliónov eur za odkúpenie zvyšných akcií firmy a ich stiahnutie z milánskej burzy.

Edizione, ktorá kontroluje v Benettone 67-% podiel, ponúkla tento týždeň menšinovým akcionárom za akciu 4,60 eura, čo predstavuje 6-% prémiu v porovnaní s ich priemernou cenou za posledných 12 mesiacov. Celkovo by mala zaplatiť za zostávajúce akcie 276,6 milióna eur. Cieľom tohto kroku je prevziať nad zadlženou spoločnosťou úplnú kontrolu, zmeniť jej stratégiu a vrátiť ju do zisku.      

Podľa expertov tento krok prišiel pre firmu Benetton v ideálnom čase, keďže hodnota akcií spoločnosti minulý rok klesla o 40 %. V januári sa už dostala pod 3 eurá/akcia.      

Podľa Edizione stiahnutie akcií firmy z burzy poskytne vedeniu Benettonu "väčšiu flexibilitu pri prijímaní potrebných krokov, ktoré sú potrebné na riešenie problémov vyplývajúcich z meniacej sa situácie na trhu". V reakcii na oznámenie firmy Edizione sa hodnota akcií Benettonu dnes zvýšila o 16 % takmer na 4,70 eura.

06.02.2012 (TASR - Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...