1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Pripojte sa:

Facebook

Unilever kupuje ruskú kozmetickú firmu Kalina, predstihne L'Oreal

unilever_logoAmsterdam - Britsko-holandský výrobca spotrebiteľského tovaru Unilever oznámil, že od dvoch nemenovaných súkromných investorov kupuje 82-% podiel v ruskej kozmetickej spoločnosti Kalina. Hodnota kontraktu dosahuje 16,7 miliardy rubľov (390,63 milióna eur), čím sa firma Unilever stane 2. najväčším výrobcom produktov telovej kozmetiky v Ruskej federácii za americkou firmou Procter & Gamble. Z pozície dvojky na trhu vytlačí francúzsku spoločnosť L'Oreal.

"Kalina sa javí ako atraktívna akvizícia pre Unilever, pretože firme poskytne dominanciu na ruskom trhu s telovou kozmetikou," povedal analytik zo spoločnosti SNS Securities Richard Withagen. "Zároveň je to v súlade so stratégiou Unileveru zvýšiť predaj na rozvíjajúcich sa trhoch," dodal.

Unilever, ktorý vyrába široké spektrum produktov od potravín cez produkty do domácnosti až po hygienické a kozmetické výrobky ako napríklad Sunsilk, Persil, Cif, Dove či Axe, uviedol, že jeho portfólio sa dokončením kontraktu rozšíri o značky Black Pearl, Silky Hands či Forest Beauty. Dohodu ale ešte musia schváliť regulačné úrady.

Kontrakt v Rusku je ďalším v poradí, ktoré v poslednom období firma so sídlom v Amsterdame uskutočnila. V minulom roku kúpila kozmetickú divíziu spoločnosti Sara Lee za 1,3 miliardy eur, ktorou získala napríklad značku Sanex a tento rok pridala do portfólia aj značku VO5, keď kúpila firmu Alberto Culver za 3,7 miliardy USD (2,70 miliardy eur).

18.10.2011 (TASR) (Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho súhlasu TASR porušením autorského zákona.)

PREDPLAŤTE SI

Nenechajte si ujsť...